Becommer.com

Amazon’da en çok satılan ürünler 2023

Amazon’da En Çok Satılan Ürünler 2023

(Amazon En Çok Satanlar Listesi)

Şöyle başlayalım, Amazon’da best seller ürünleri bulabileceğimiz en bilinen yeri ele alalım, Amazon’da en çok satılan ürünler listesi. Burada kategorilere göre ayrılmış en iyi performans gösteren ürünler bulunur. Ürünleri incelemeden önce, Amazon En Çok Satanlar listesinin büyük ölçüde BSR’ye ( Beset Seller Ranak) dayandığını hatırlatalım. BSR (En Çok Satanlar Sıralaması) , Amazon’un Amazon’daki her ürüne verdiği bir sıralama numarasıdır. Son satışlara ve satış hızına (bir ürünün son zamanlarda ne kadar “hızlı” sattığı) dayanır. Amazon BSR’yi saatlik olarak günceller ve bu da gün boyunca birden fazla değiştiği anlamına geliyor. Amazon’da en çok satılan ürünler listesini kullanmak, Amazon’da trend olan ürünleri bulunmak için doğru bir anahtar kelimdir. Ancak çok satanlar Amazon’da bir ay veya yıl boyunca en çok satan ürünler listesinde kalacağının garantisi yoktur.

Yeni başlıyorsanız, Amazon ürün araştırmanızın ilk aşamasında bu listeye göz atmanızı öneririz. Amazon’daki popüler ürün kategorilerinden bazıları için en iyi ürünlerden birkaçını sizlerle paylaşıyoruz.

Amazon Marketplace satıcıları, platformda 350 milyondan fazla benzersiz ve toplamda da 800 milyon ASIN listeliyorken herhalde bu soru daha doğru olurdur. Amazon’da yok yok çünkü. Amazon ile kazanç elde etmek isteyen satıcıların bu sorusuna cevap ister misiniz?

Amerika’da bir müşterilerin %60’ı satın alacağı bir ürünü önce Amazon’da arıyor. En sevdiğiniz ürünleri düşünün. Muhtemelen ilk önce Amazon’da arıyorsunuz. 

ilgili: Amazon’da Karlılığı Artıracak Altın Değerinde 5 Tavsiye

Amazon'da En Çok Satılan Ürünler 2022

İlgili: Becommer Amazon Hesap Açma Hizmetleri 

İlgili: Becommer Amazon Hesap Yönetim Hizmetleri 

Amazon en çok satılan ürünler sayfasını ziyaret ederek Amazon’da en çok satan ürünleri bulabilirsiniz. Amazon, en çok satan ürünlerin güncel bir listesini tutmak için bu sayfayı saatlik olarak günceller. En çok satanlar Bebek, Güzellik ve Kişisel Bakım, Elektronik, Mutfak ve Yemek, Spor ve Dış Mekan ve Video Oyunları gibi 40’tan fazla bölüme ayrılmıştır.

Genel olarak, aşağıdaki kategoriler Amazon’da satış potansiyeli yüksek olan ürünlerdir.

  1. Oyuncaklar ve Oyunlar
  2. Elektronik
  3. Kamera ve Fotoğraf
  4. Video oyunları
  5. Kitaplar: Sürekli olarak en çok satan ürünlerdendir, özellikle Kindle mağazası aracılığıyla satılan e-kitaplar
  6. Giyim, Ayakkabı ve Takı
  7. El yapımı
  8. Evcil Hayvan malzemeleri
  9. Ev & Mutfak.

 

  • Bebek Ürünlerinde En Çok Satanlar: WaterWipes Orijinal Bebek Mendilleri (sürdürülebilir bebek ürünleri trendi)

Amazon En Çok Satanlar Listesi

  • Giyim, Ayakkabı ve Mücevherde Amazon’da en çok satılan ürünler: Levi’s Women 501 Original Shorts (hiç modası geçmeyen bir klasik)

Amazonda Ne Satılır-Becommer.com

  •  Sağlık ve Ev Alanında En Çok Satanlar: Amazon Echo Dot 4. Nesil hoparlör

Amazonda Ne Satılır-Becommer.com

  • Kamera ve Fotoğraf Ürünlerinde En Çok Satanlar: Echo Show 5 (Amazon + Ring ortak çalışması) ile Kamera pili yapıştırılabilir.

Amazonda Ne Satılır-Becommer.com

  •  Yazılımda En Çok Satanlar: 5 Cihaz için Norton 360 Deluxe 2022 Antivirüs yazılımı (önce güvenlik)

Https://Becommer.com/Wp-Content/Uploads/2022/07/Amazonda-Ne-Satilir-Becommer.com-00.Jpg

  • Video Oyunlarında En Çok Satanlar: 110 $’lık PlayStation Store Hediye Kartı (yaz günü doğum günü hediyeleri)

Amazon’da En Çok Satanlar ve Öneriler

Son zamanlarda özellikle Amazon Amerika müşterileri temel ev ihtiyaçları için Amazon Marketplace’e yönelmiş durumda. Yeni tasarım ürünlerden tutun, pratik ofis araç gereçlerine kadar Amazon en iyi satın alma platformu durumunda. Özellikle home ofice çalışanlar yaşam alanlarını olabildiğine konforlu hale getirme çabasında. Bu anlamda 2021’in en çok satılan ürünlerine göz atmanızda fayda var. Belki doğru ürün için ilham verir.

  • Ofis sandalyeleri
  • Duş perdesi
  • Yatak odası için led ışıklar
  • Sıra
  • Hava filtreleme cihazları
  • Oda dekoru

 

 

Petshop Ürünleri

Petshop kategorsi, Amazon’da en çok satılan ürünler arasında en iyiler arasında elbette. Yapılan araştırmalar evcil hayvan sahipleri pandemiden sonrada yükselen bir trend ile ihtiyaçlarını Amazon’dan karşılıyor. Amerika’da evcil hayvan sayısı 2019 yılında 140 milyon, 2020 yılında 149 milyona (%7) ulaştı. Büyüyen bir pazardan bahsediyoruz. 2021 ve 2022 yılında bu büyümenin %2-4 arasında olması bekleniyor. Bu kısacası 160 milyon evcil hayvan demek. Büyümenin 2025 yılına kadar devam etmesi de bekleniyor

ilgili: Amazon Petshop Kategorisinde Nasıl Avantaj Sağlanır?

Amerika Evcil Hayvan Ürünleri Birliği, Evcil hayvan endüstrisinin 2019’da 97.1 milyar, 2020’de 103.6 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Hacimdeki bu büyüme ilgi çekici.

Petshop Ürün Kategorisinde En çok Satılan Ürünler Şunlar:

  1. Evcil hayvan maması : 42 milyar dolar
  2. Veteriner bakımı: 31.4 milyar dolar.
  3. Evcil hayvan ilaçları: 22.1 milyar dolar
  4. Tımar, biniş ve yürüyüş gibi diğer ürünler: 8.1 milyar dolar.

Ev İçin Spor ve Fitness Ekipmanları

Fitness, e-ticaret platformları arasında her zaman popüler ürünler barındırıyor. Covid ile birlikte talep doğal olarak arttı. WP’ye göre Amerikalı tüketiciler, 3000 Dolarlık kardiyo aletlerine de, 20 Dolar olan Yoga araçlarına da para ayırabiliyor. Şu anda Spor salonları açık olmasına rağmen evde spor yapmayı daha konforlu bulan daha büyük bir kitle var.

Spor ve Fitness kategorisinde, Amazon’da en çok satılan ürünler arasında şunları sıralayabiliriz.

  • Koşu bantları
  • Egzersiz bisikleti
  • Takviyeler
  • Protein tozları
  • Spor için Yemek masaları.

 

Amazon’da en çok satan ürünler ve ortak özellikleri

En çok satan ürünler, Amazon’un en çok satan ürünler sayfası sürekli değişebilir ( hatta saatlik), ancak zirveye çıkmalarının nedenleri var. Neden zirveye çıktıklarını öğrenmek için bu ürünlerin ortak noktalarına bakalım:

ilgili: 2022’de Amazon’da En Çok Satan 10 Ürün ve Kategorisi


Düşük Fiyat: Bu ürünlerin tümü nispeten ucuzdur. Düşük maliyetli ürünlere yatırım yapmak, riski azaltmanıza da yardımcı olur. 100 Beats by Dre’yi kulaklık stokladığınızı hayal edin – size 15 bin dolardan fazlaya mal olur. Bununla birlikte, 100 paket bebek mendili stoklamak size sadece 1.500 dolara mal olabilir. Şimdi, bu kalemlerdeki kar marjları büyük ölçüde değişiyor, ancak risk seviyesi de öyle.

ilgili: Tüm Yönleriyle Amazon’da Fiyat Belirleme: Doğru Fiyat Yüksek Kazanç

 


• Yinelenen Satın Alma:

Bu ürünlerin bir kısmı büyük olasılıkla tekrar satın alımlar olacaktır. İnsanların birden fazla bebek mendili paketine, yıllık antivirüs yazılımı yenilemesine, en yeni Echo aksesuarına ve hediye kartlarına ihtiyacı olacak.

İlgili: Becommer Amazon Danışmanlık Hizmetleri 

Herdem yeşil:

Ürünler sezona girip çıkabilir, ancak bazıları daha kalıcıdır. Ebeveynlerin her zaman bebek bezlerine ihtiyacı olacak ve evlerin her zaman güvenlik malzemelerine ihtiyacı olacak. Ancak, Aralık ayında bu listeyi tekrar kontrol edin ve tatil dekoru ve oyuncaklarının en iyi performans gösteren kategorilerden biri olduğunu görebilirsiniz.

  • Olumlu İncelemeler:

Bu listedeki tüm ürünler 4 yıldız veya daha yüksek incelemelere sahiptir.

Yüksek İnceleme Hacmi:

Bu ürünlerin tümü binlerce incelemeye sahiptir, yani binlerce satın alma ve (geri bildirime göre) binlerce olumlu deneyime sahiptirler.

İlgili: Becommer PPC Reklam Kurulum Hizmetleri 

İlgili: Becommer PPC Reklam Yönetimi

İlgili: Becommer Amazon Ürün Listeleme Hizmetleri

Bir ürünün, Amazon’da en çok satılan ürünler listesinde olması, onu satmanız gerektiği anlamına gelmez. Levi’s şortları muhtemelen kışın bu kadar popüler olmayacak ve Echo’yu satma konusunda Amazon ile rekabet etmek zor olacak.

ilgili: Amazon’da Satacak Toptan Ürünler Nasıl Seçilir? Altın Öğütler

Markalı ürünler bulmanız gerekiyor. Ayrıca sattığınız ürünleri beğenir, önemser ve kullanırsanız daha çok işe yarar. 40 yaşında saçsız bir adamsanız (ki bunda bir sorun yok), şampuan ürünleri size göre olmayabilir ve sorun değil.

Yine sattığınız ürünleri beğenmek veya kullanmak zorunda değilsiniz, ancak yardımcı olur.

Platformda 150 milyondan fazla Amazon Prime abonesi ile, hemen hemen her niş için sağlıklı bir kitle bulmak zorundasınız, mesela Star Wars LEGO kitleri

Bununla birlikte, Amazon’da ne satacağınızı bulmak, Google’da “Amazon’da En Çok Satan Ürünler” aramak ve gördüğünüz ilk bağlantıya tıklamak kadar kolay bir iş değil.

Aramanızı daraltmanıza yardımcı olalım. Amazon’da doğru markalı, rağbet gören, aşırı rekabetçi olmayan ürünleri bulmanıza yardımcı olması için şu ipuçlarını izleyin:

İlgili: Becommer Amazon Storefront Kurulum Hizmetleri  

İlgili: Becommer Amazon A Plus Content Hizmetleri

1. Amazon ile Rekabet Etmeyin. Yapmayın bunu.

Amazon milyonlarca ürünü kendisi satıyor. Monolit bir ürün satıyorsa, onu kendi haline bırakın. Kendinize zarar vermekten kaçının ve farklı bir ürünün peşinden gidin.

Jenerik ürünler yerine daha niş ürünlere odaklanın. Tipik olanın peşinden gitmek yerine, ultra olanlar için bir pazara hakim olma şansınız daha yüksek olacak. Ve büyük olasılıkla vejetaryen yüzücülere yönelik ürünler satarsanız  vejeteryanlara göre daha az rekabetle karşı karşıya kalacaksınız.

2. Amazon’da Anahtar Kelime Araştırması ile Talebi Bulun

Amazon’da satmak için doğru ürünü ararken, talep ve rekabet arasındaki doğru Goldilocks dengesini bulmanız gerekiyor. İdeal olarak, yüksek talepli ve düşük rekabetli ürünler satmak istersiniz, ancak bu altın fırsatları bulmak için çok fazla araştırma yapmanız gerekecektir.

ilgili: Püf Noktaları ile Amazon Keyword Belirleme (Anahtar Kelime) Klavuzu 2023

Talebi bulmak için belirli anahtar kelimelere bakmanız gerekecek. İşte kullanabileceğiniz popüler araçlar:

Amazon Arama Çubuğu

Amazon’a bir ürün yazmaya başlayın ve ne olduğunu görün. Amazon, metni arama hacmine göre seçeneklerle önceden doldurur. Diğer insanlar aynı şeyi sık sık ararsa, listede daha üstte görünecektir. Bunlar peşinden gitmek istediğiniz ürünler olacaktır.

Örneğin, “büyük agresif köpekler için çiğneme  oyuncakları” çok özel bir üründür. Bu sadece bir köpek oyuncağı değil- büyük köpekler için sadece bir köpek oyuncağı da değil. Agresif büyük köpekler için bir köpek oyuncağı.

Talep gören bir ürün bulduğunuzda, Amazon’da diğer satıcıların neler listelediğini görmek için arama yapmak istersiniz. Özellikle ona hitap eden ürünleri olmayan popüler bir arama terimi bulursanız, büyük olasılıkla altın bir fırsat bulmuşsunuzdur.

İlgili: Becommer Amazon Ürün Pazar Analizi Hizmetleri ve Fiyat Listesi

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

İlgiyi ölçmek için kullanabileceğiniz başka bir araç da Google’ın ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcısıdır. İnsanların internette aradıklarını bulmak için Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanın.

İlgili: Becommer Amerika Şirket Kuruluşu Hizmetleri 

İlgili: Becommer İngiltere Şirket Kurulum Hizmetleri 

Önemli arama hacmine sahip olup olmadığını bulmak için köpek oyuncakları anahtar kelimelerini iki kez kontrol edebiliriz. Sonuçlara bakınca nasıl olduğunu göreceksiniz. Ancak, “Yüksek” rekabete sahip olduğunu da fark edeceksiniz. Amazon’da bu ürünün peşinden gitmeyi planlıyorsanız, bunun için savaşmaya hazır olmanız gerekiyor.

3. Büyük Markaların Kategorilerden Kaçının

Endişelenmeniz gereken tek marka Amazon değil. Büyük oyuncular pek çok tüketim ürününe hükmediyor ve genellikle sizi yenecek itibara, pazarlamaya, üretime ve bütçeye sahip olacaklar.

ilgili: En Hızlı Büyüyen Amazon Markaları 2022: Trendleri Kaçırmayın

Onlardan uzak durun.

Koşu ayakkabısı? Evet, Nike ve Adidas bunu kapsıyor. Diş macunu? Üzgünüm, Crest ve Colgate hakim. Mobil cihazlar? Lütfen, zaten iPhone’larımız ve Android’lerimiz var.

Unutma, niş aşağı. Diş macunu satmak istiyorsanız, karanlıkta parlayan tatsız diş macunu gibi büyük oyuncuların sizi ezmediği niş bir ürün bulun. Kulağa iyi geliyor. Sadece yeterli talep olduğundan emin olmanız gerekiyor.

4. Fiyatlara dikkat!

Ürününüzün karlı olması gerekiyor. Masraflarınızı karşılayacak kadar kazanmıyorsanız, rekabeti geçip tüm satışları kazanmanız önemli değil.

Çalışıp çalışmadığını görmek için sayılara dikkat edin. Üretim giderlerinizi, depolama ücretlerinizi, paketleme maliyetleriniz ve nakliye ücretlerinizi hesaba katın. Hepsini ekleyin.

Amazon’da altın bir fırsat bulsanız bile, sayıların orantısını sağlayamayabilirsiniz. Normaldir. Genel giderlerinizi azaltmak için Amazon FBA’yı kullanmayı düşünün; matematiği uygun hale getirmek için ihtiyaç duyduğunuz eksik bağlantı bu olabilir.

Kendinizi hırpalamayın. Bir sonraki ürün fikrine geçin.

5. Amazon Müşteri Yorumlarına Dikkat Edin

Yorumlar Amazon’daki her şeydir. Sürekli olarak olumlu eleştiriler getirmiyorlarsa, en uygun fiyatlı ürünler bile hayatta kalamaz.

ilgili: Olumlu Amazon Müşteri Yorumları Almanın 15 Etkili Yolu

Bir öğeye yatırım yapmadan önce geri bildirimlere bakın. Ürünleri seven müşteriler, muhtemelen daha fazla tekrar satın alacak ve daha az iade yapacaktır ve bunlar, istediğiniz türden müşterilerdir.

Ayrıca inceleme hacmine de dikkat etmeniz gerekiyor İdeal olarak, binlerce incelemeye sahip ürünler bulmak istersiniz; bu şekilde bunun sağlam bir iddia olduğunu anlarsınız.

Ancak, bazı diğer mükemmel seçenekler henüz çok fazla yoruma sahip olmayabilir. Sadece 50 veya daha fazla yorumu olabilir. Geri bildirimleri okuyun ve sahte yorumlar mı yoksa gerçek mi olduklarını görün. Eğer gerçeklerse, ürün hala büyük bir potansiyele sahip olabilir.

6. Ürünün Boyutunu ve Ağırlığını Düşünün

Büyük, ağır eşyaların depolanması ve nakliyesi daha pahalıya mal olacaktır. Ürünleri araştırırken bunu göz önünde bulundurun.

Atletik şort satmayı düşünebilirsiniz, bunlar hafiftir ve bir tenis topu boyutuna sıkıştırılabilir. Ucuz ve nakliyesi de kolay, aradığınız şey işte tam olarak böyle bir ürün.

Şimdi resim çerçeveleri satmayı düşünün mesela. Bunlar çeşitli şekillerde, boyutlarda ve ağırlıklarda olabilir. Ayrıca, depolama veya nakliye sırasında hasar görmemelerini sağlamak için korumaya ihtiyaçları vardır. Bu faktörler onları biraz daha pahalı hale getirir.

En çok satan ürünler listemize baktığımızda, listelenen ürünlerin çoğu hafif ve dayanıklıdır. Pil gibi öğeleri nakliye veya depolama konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

7. Çapraz Satış Yapan Ürünleri Seçin

Amazon’da ne satacağınızı seçerken bir adım geri atın ve büyük resmi düşünün. Platformda başarıyı yakalarsanız, ikinci veya üçüncü ürününüz ne olacak? Markanızı gözünüzde büyütmeyin ve kolayca ölçeklenmeyen ürünler satmaya kalkışmayın. Bebek bezleri satmaya başlarsanız, çocuk bezleri, losyonlar, oyuncaklar ve bebek çantaları üretebilirsiniz. Ancak karanlıkta parlayan diş macunu satmaya başlarsanız seçenekleriniz biraz daha sınırlı olacaktır.

8. Tek Seferlik Satın Almalarla Tekrarlayan Satın Alma İşlemlerini Ölçün

Müşterilerin mesela yalnızca bir çömlek lazımlığa (genellikle) ihtiyacı olur ancak aylık olarak tıraş bıçağı veya bulaşık süngeri ihtiyaçları devam eder. Kitlenizin yalnızca bir çift ayakkabıya ihtiyacı olabilir, ancak muhtemelen her ay yeni bir pil paketi almaları gerekecektir.

Ürünlerinizi seçerken bunu göz önünde bulundurun—birçok müşteriye tek ürün satmayı mı yoksa tekrar eden müşterilere çok sayıda ürün satmayı mı tercih edersiniz?

Amazon Yetkili Satıcısı Olun

Amazon’da ne satacağınızı bulmak önemli bir adımdır, ancak bu yapbozun yalnızca tek bir parçasıdır. Doğru öğeyi bulduğunuzda, metin yazarlığı, fiyatlandırma, çapraz satış, finansman ve daha fazlasını belirlemeniz gerekecek.

Şimdi, hiç moralinizi bozmayın. Bu işi yapabilirsiniz – sadece doğru bilgi birikimine ihtiyacınız var.

 

Amazon eğitimleri ile ilgili yazımızı okuyarak nereden ne tür eğitim alacağınıza karar verebilirsiniz. Ciddi bir eğitim ile işi kolaylıkla götürebilirsiniz.

Amazon’da en çok satılan ürünler 2022

1-Giyim (Giyim ve Aksesuar)ürünleri
2-Güzellik ürünleri
3-Bebek ürünleri
4-Kitap
5-Elektronik
6-Fitness araç gereçleri
7-Bahçe ve Dış Mekan araçları
8-Sağlık
9-Ev & Mutfak araçları
10-Mücevher
11-Oyuncaklar.

Amazon’da En Çok Satan Kategoriler

Hediye Kartları
Elektronik kategorisi
Kamera ve Fotoğrafçılık
Video oyunları
Kitap
Giyim, Ayakkabı ve Takı
Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri
Ev ve Mutfak.

2022’de en çok satılan şey nedir?

İşte 2022’de mağazanıza eklemeyi düşünmeniz gereken en çok satan ve trend olan ürünler.
Araç Telefonu ürünleri
Araba Hava Temizleyicileri
Araba Organizatörleri (Trend Olan Ürün Uyarısı) …
Araç kameraları. …
Taşınabilir Araba Vakumları.

Amazon’da 1 numaralı en çok satan ürün nedir?

Amazon 1. Best Seller Rank’a sahip olan ürün, o kategorideki en iyi satışı verir. Amazon saatlik güncelleme yaptığından, net bir ürün söylenemez.

Amazon’da en çok satın alınan ürün nedir?

1. Sırada Moda ve Tekstil ürünleri bulunuyor. İlginçtir ki, moda neredeyse tüm dünyada en çok satan ürün endüstrisidir.