Becommer.com

Tıklayın Sizi Arayalım

Sizi Arayalım, Ücretsiz Bize Danışın

Doğru hedef, kaynak, strateji ve yöntem ile hızlı, hatasız ve yüksek başarı. Yol haritanızı çizelim, ürünlerinizi dünyaya satmaya başlayın.


Amazon Satıcı Hesabı Açmak ve Satış Yapmak

Birçok kişi online satış konusunda aynı soruyu soruyor: Herhangi bir kişi Amazon’da satış yapabilir mi? Bu sorunun tek bir cevabı var:evet! Amazon sadece büyük markalar için değil, Amazon’da herkes satış yapabilir. Ancak, Amazon’da satış yapmaya başlamak göz korkutucu olabilir. Bu nedenle, platformda satış yapmanın uygunluğundan emin olmayan birçok kişi, işe bireysel satıcılar olarak başlar. Önceden bir maliyeti yoktur ve satıcıların Amazon Marketplace‘in derinliklerine dalmadan sistemi tanımalarını sağlar. Başlamak için ihtiyacınız olan tek şey, bir Amazon satıcı hesabı ve satmak için cazip bir ürün.

İlgili: Becommer Amazon Hesap Yönetim Hizmetleri 

ilgili: Amazon Ürün Listelemede Satışları Artıran 10 İpucu

Amazon Satıcı hesabı açmak veya askıya alınmış bir Amazon satıcı hesabını yeniden etkinleştirmek giderek zorlaşıyor. Çeşitli prosedürlerin tamamlanmaması durumunda Amazon Satıcı hesabı başvuruları reddedilebilir. Sınır ötesi e-ticarette yer almak isteyen satıcılar, yanlış hesap açma nedeniyle Amazon’da hem zaman hem de rekabet etme şansını kaybediyor. Bu nedenle Amazon satışları için sürdürülebilir süreçlere ihtiyaç var! Peki, Amazon’da nasıl satış yapabilirsiniz? Amazon Satıcı Hesabı açma adımları nelerdir? İşte cevaplar…

ilgili: Amazon Bireysel ve Profesyonel Hesap: Hangisi Size Uygun? İki Hesap Arasında ki Fark?

Amazon Satıcı Hesabı Açma Becommer

Amazon büyümeye devam ettikçe, sitede satış yaparak bir e-ticaret işi kurma fırsatları da büyüyor. 2022’de tüketicilerin %63’ü, düşük ürün fiyatları, ücretsiz veya düşük maliyetli kargo ve mağaza yerine online alışveriş imkanı nedenleriyle Amazon’da alışveriş aramaya başladı. Tüketicilerin yarısından fazlası Amazon’da haftalık veya daha fazla alışveriş yaptı ve yıl sonuna doğru tüketicilerin %67’si tatil hediyeleri için Amazon’dan alışveriş yapmayı seçti. Bu eğilimler, önümüzdeki yılın e-ticaret girişimcileri için muazzam bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Ancak, Amazon’un sunduğu muazzam fırsattan yararlanmak istiyorsanız, önce Amazon satıcı hesabı açma sürecinden geçmelisiniz. Bu nedenle, hesabınızın doğru bir şekilde açılmasına yardımcı olmak için, güncellenmiş süreçte size yol göstereceğiz.

İlgili: Becommer Amazon Danışmanlık Hizmetleri 

Amazon Satıcı Hesabı Açmak ve Amazon Hesap Ayarları

Amazon’da ne satacağınıza tam olarak karar verdikten sonra, gerçekten oldukça basit olan Amazon satıcı hesabı açma sürecinden geçmeniz gerekecek.

  • 1.Adım:

https://services.amazon.com adresine gidin.

  • 2.Adım:

“Daha fazla bilgi edinin”e tıklayın.

  • 3.Adım:

Ardından “Fiyatlandırma” sekmesine gidin ve “Satış planlarını karşılaştır”ı tıklayın. Bu, sizi bireysel ve profesyonel bir satıcı hesabı arasındaki farkları görmeniz için bir karşılaştırma sayfasına götürecektir.

  • 4.Adım:

Turuncu ‘Kaydol’ düğmesine tıklarsanız, hemen profesyonel bir satıcı için kayıt sayfasına yönlendirilirsiniz. Fiyatlandırmayı gör bağlantısı ise bireysel ve profesyonel hesaplar arasındaki farkı gösterir ve istediğiniz kaydı seçmenize olanak tanır.

  • 5.Adım:

Bireysel veya profesyonel satıcı hesabı arasında seçim yapın. Amazon’un satıcı planlarına gelince, iki seçeneğiniz var: Amazon profesyonel ve bireysel hesap.

ilgili: Amazon’da ne satılır, Amazon’da en çok satılan ürünler

  • Ayda 40’tan fazla ürün satacaksanız, “profesyonel” olarak kaydolmak en iyi seçeneğinizdir. Hobi olarak satış yapıyor olsanız ve kendinizi profesyonel olarak görmüyorsanız bile bu plan paradan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.
  • Ancak, daha küçük ölçekte (yani ayda 40 birimden daha az) satış yapmayı planlıyorsanız, bireysel planı seçin. Ancak, bireysel planı seçerseniz ürünlerinizin Satın Alma Kutusu için uygun olmayacağını ve ürünlerinizin Amazon’da reklamını yapamayacağınızı unutmayın.

ilgili: Amazon Bireysel ve Profesyonel Hesap: Hangisi Size Uygun? İki Hesap Arasında ki Fark?

  • 6.Adım:

E-postanızı girin ve ‘Yeni Hesap Oluştur’u seçin. Size uygun satıcı planını seçtikten sonra, satıcı hesabınız için e-posta adresinizi ve (seçtiğiniz) bir şifre girmenizin isteneceği bir pencere açılacaktır.

  • 7.Adım:

İşiniz bittiğinde, ‘İleri’ düğmesini tıklayın.

İlgili: Becommer Amazon Storefront Kurulum Hizmetleri  

İlgili: Becommer Amazon A Plus Content Hizmetleri

 

Amazon Satıcı Hesabı Açmak Ve Amazon Hesap Ayarları

 

  • Bu sizi e-posta adresine gönderilen bildirimi onaylamanız gerektiğini belirten ikinci bir ekrana götürecektir. Bu, Amazon’un girdiğiniz e-postayı doğrulama yöntemidir.
  • Amazon’dan bir e-posta olup olmadığına bakın ve sağladıkları bağlantı aracılığıyla bildirimi onayladığınızdan emin olun. Onayladığınızda otomatik olarak şu ekrana yönlendirileceksiniz:

 

Amazon Satıcı Hesabı Açmak Ve Amazon Hesap Ayarları 2
Amazon Satıcı Hesabı
  • 8.Adım:

“İş yerinizi” ve “İşletme türünü” seçin. İşletmenizin bulunduğu yer, işletmenizin bulunduğu ülkedir. Amazon bunu doğrulayacağından bunun doğru olması son derece önemlidir. İşletme türünüz: Seçenekler arasından işletmenizi seçebileceksiniz (çoğu ‘Özel sektöre ait’ kategorisine girer).

  • 9.Adım:

Henüz kurulmuş bir işiniz yoksa, “Yok, ben bir bireyim”i seçin. Bunu seçerek, Amazon bir sonraki adımda tam adınızı isteyecektir.

  • 10.Adım:

Tam adınız: Adınızı, orta adınızı ve soyadınızı girdiğinizden emin olun. Ardından, ‘Kabul et ve devam et’ düğmesini tıklayın.

  • 11.Adım:

Kişisel bilgilerinizi girin. Oradan, Amazon’a bir dizi kişisel ayrıntı sağlamanız istenecek. Buna bir kimlik formu da dahildir (pasaport numaranız veya ehliyetiniz de olabilir).

  • 12.Adım:

Girdiğiniz adresin doğru olduğundan emin olun çünkü Amazon size hesabınızı kullanmadan önce girmeniz gereken bir doğrulama numarası olan bir kart gönderecektir.

  • 13.Adım:

Ayrıca onlara telefon numaranızı da vermeniz istenecektir. Yine, bu doğrulama amaçlıdır.

  • 14.Adım:

Her şeyi girdikten sonra, ekranın altındaki ‘İleri’ye tıklayın.

Amazon Satıcı Hesabı Açmak Ve Amazon Hesap Ayarları 3
Amazon Satıcı Hesabı
  • 15.Adım:

Fatura bilgilerinizi girin. Bir sonraki adımınız, Amazon’a fatura bilgilerinizi sağlamak olacaktır. Buna geçerli bir banka hesap numarası ve geçerli bir kredi kartı numarası dahildir. Devam etmeden önce “Anlıyorum”a tıklayın.

  • 16.Adım:

Bir sonraki sayfada, banka hesabınızı doğrulamanız istenecektir. Banka bilgilerinizi doğruladıktan sonra kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekecektir.

  • 17.Adım:

Kredi kartı bilgilerinizi girdikten ve doğrulandıktan sonra size Amazon mağazanız ve satmayı planladığınız ürünler hakkında birkaç soru sorulacak.

  • 18.Adım:

Amazon satıcı kaydı sürecinin bir sonraki aşamasına geçmek için aşağıdakileri yanıtlamanız gerekir: Amazon mağazanızın adı, Ürün(ler)iniz için UPC kodlarınız olup olmadığı.

  • 19.Adım:

Kimlik doğrulama. Kimliğinizin (ehliyet veya pasaport) resimlerini ve bir banka ekstresini yükleyerek kimliğinizi doğrulamanız istenecektir. Belgelerinizi yükledikten sonra Gönder’e tıklayın.

  • 20.Adım:

Son olarak, doğrulama sürecindeki diğer tüm adımları tamamladığınızda, daha önce sağladığınız işletme adresini onaylamanız istenecektir.

  • 21.Adım:

‘Onayla’ butonuna tıkladıktan sonra yeni bir ekran açılacaktır. Bu adrese bir doğrulama koduyla birlikte bir kart gönderilecektir.

  • 22. Adım:

Ardından, kartı aldığınızda, verilen kodu “Aşağıdaki kodu girin” alanına girin ve doğrulama işlemini tamamlamak için “İleri” ye tıklayın.

  • 23.Adım:

Yukarıda sağladığınız bilgilerin (kimlik, hesap bilgileri gibi) doğrulanması amacıyla bir Amazon yetkilisi ile video konferans yöntemi ile yapacağınız mülakat için randevu almanız gerekecektir. Yaklaşık 10 dakika süren bu online mülakat genelde Türkçe konuşan Amazon yetkilileri ile yapılmakta olup son derece basittir.

 

Amazon Satıcı Hesabı Açmak Ve Amazon Hesap Ayarları 4
Amazon Satıcı Hesabı

 

Güvende olmak için, daha fazla güvenlik için hesabınızda 2 faktörlü doğrulama (2FA)kurmanızı öneririz. Ancak, kimliğiniz ve işletme bilgileriniz doğrulandıktan sonra, başlamak için tek yapmanız gereken https://sellercentral.amazon.com adresinde oturum açmaktır. Ve yukarıdaki görsel, satıcı hesabınızın ana ekranının görüneceği şekildir. Amazon satıcı kayıt süreci dinamik bir süreç olup sık sık değişebilmektedir. Bu nedenle, hesap oluştururken göreceğiniz ve/veya yerine getirmeniz gereken bazı ekranlar ve istekler yukarıda belirtilenlerden farklı olabilir.

Amazon Satış Türleri

Amazon’un iyi yanı, bir Amazon işi kurmanın tek bir yolu olmamasıdır. Seçtiğiniz iş modelinden satmaya karar verdiğiniz ürünlere kadar platformda başarılı olmanın birçok yolu var. Ancak, iş modelinin türü ve seçtiğiniz ürün ne olursa olsun, Amazon’da çalışmaya başlamak için gereken adımlar aynı kalır. İlk önce hangi iş modelini kullanmak istediğinize karar vererek başlayın.

ilgili: Amazon Petshop Kategorisinde Nasıl Avantaj Sağlanır?

Özel Marka: Amazon Private Label:

Özel etiket, bir perakendecinin halihazırda kendi markası veya etiketiyle üretilmekte olan bir ürünü yeniden markalaştırma/yeniden adlandırma sürecidir.

ilgili:2022 Amazon Private Label Rehberi, Adım Adım Özel Marka Kurulumu

Amazon Toptan Satış:

Toptan satış, perakende pazarında tek tek satış yapmak için düşük maliyetli veya indirimli malları toplu olarak satın alma uygulamasıdır.

ilgili: A’dan Z’ye Amazon’da Toptan Satış Rehberi 2023

Amazon Retail Arbitraj: Arbitraj, online olarak yeniden satmak için gerçek mekanda faaliyet gösteren perakende mağazalarında (veya e-ticaret sitelerinde) düşük maliyetli veya indirimli ürünler bulma yöntemidir.

ilgili: Tüm Detayları ile Amazon Retail Arbitrage Nedir? Retail Arbitrage Rehberi 2023

Amazon Satış Türleri
Amazon Satıcı Hesabı

Amazon Dropshipping:

Dropshipping, bir Amazon satıcısının kendi ürün envanterini tutmadığı, bunun yerine müşterilerinin siparişlerini doğrudan üreticiye veya tedarikçiye aktardığı bir iş modelidir.

ilgili: Tüm Detayları ile Amazon Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır? 2022 Rehberi

Amazon Handmade (El Yapımı):

Amazon’un el yapımı satıcıları, Amazon pazarında satmak için kendi ürünlerini (“elle”) yaratan kişilerdir. Örnekler arasında takılar, aksesuarlar, ev dekorasyonu ve daha fazlası sayılabilir.

Bir iş modeline ulaştıktan sonra, hangi yerine getirme yöntemini kullanacağınıza karar vermenin zamanı geldi. İki önmeli seçenek şunlar: Amazon (FBA) tarafından yerine getirilme ve Satıcı tarafından yerine getirilme (FBM). Her iki yöntemin de artıları ve eksileri vardır, bu nedenle hangisinin işiniz için en iyi sonucu vereceğini belirlemek için her ikisine de yakından baktığınızdan emin olun. Yine de birini veya diğerini seçmek zorunda değilsiniz. Siparişleri hem FBM hem de FBA ile gönderebilirsiniz. Ardından, satacağınız ürünü/ürünleri düşünün. Bir ürününüz varsa, gitmeye hazır olabilirsiniz, ancak ürününüzün Amazon’da yeterli talep göreceğini doğrulamak için yine de bu adımı izlemelisiniz. Bir ürün bulduktan sonra Amazon satıcısı olmak için başvurun. Amazon satıcı hesabı kayıt işlemlerinin nasıl tamamlanacağına ilişkin bilgiler makalenin giriş kısmında detaylıca paylaşıldı.

ilgili: 2022’de Amazon İngiltere’de Satış: Cazip Fırsatlar ve Püf Noktaları

İlgili: Becommer PPC Reklam Kurulum Hizmetleri 

İlgili: Becommer PPC Reklam Yönetimi

Amazon Satıcı Hesabı
Amazon Satıcı Hesabı

Amazon Satıcı Hesap Türleri Arasında Geçiş

Amazon bireysel satıcı hesabınızı oluşturdunuz. Satıcı hesabınızı nasıl profesyonel bir hesaba yükseltebileceğinize bakalım.

  1. Amazon satıcı merkezi hesabınızda oturum açın,
  2. Sayfanın en altına kaydırarak ‘Ayarlar’ butonunu tıklayın.
  3. ‘Ayarlar’ altında, ‘Hesap’ bilgilerini tıklayın.
  4. “Hizmetleriniz” bölümüne gidin
  5. “Yönet”i tıklayın.
  6. Hesap türünüzün yanında ‘Yükselt’ yazan bir seçenek göreceksiniz.
  7. Satıcı hesabınızı profesyonel satış planına değiştirmek için “Yükselt”e tıklayın.

Profesyonel satış planından bireysel satış planına geçmek istiyorsanız aynı adımları takip edebilirsiniz. Bu durumda tek fark, ‘Yükselt’ seçeneği yerine size bir ‘Düşür’ seçeneğinin verilmesidir.

 

Amazon Satıcı Hesap Türleri Arasında Geçiş
Amazon Satıcı Hesabı

Amazon Satış Ücretleri Nedir?

Amazon’da satış yapmanın harika yanı, hiç para harcamadan başlayabilmenizdir. Ancak, özel markalı iş modelini kullanmayı planlıyorsanız, envanterinizi satmadan önce (daha yüksek bir fiyata) satın almak için gereken maliyetler vardır. Ancak, düşündüğünüz kadar pahalı olmayabilir. Ayrıca, seçtiğiniz gönderim yönteminden bağımsız olarak, satıcı hesabınızla ilişkili bazı ücretler olacaktır.

ilgili: Amazon’da satış nasıl yapılır? Amazon satış ve e-ihracat rehberi

İlgili: Becommer Amazon Ürün Listeleme Hizmetleri

 

Amazon Komisyon Oranları Nedir?

Amazon yönlendirme ücretleri: Bu, Amazon’un platformunda satış yapmak için komisyon olarak aldığı ücrettir. Kategoriden kategoriye değişmekle birlikte % 12-40 arasında değişmektedir. Çoğu üründe % 15 referans ücreti vardır.
Bireysel satıcı ücreti: Bu, yönlendirme ücretine ek olarak yaptığınız her satışa eklenen sabit 0,99 ABD dolarıdır. Satıcılar, yalnızca profesyonel bir plan yerine bireysel bir satıcı hesabını seçtilerse bu ürün başına ücreti ödemek zorundadır.

ilgili: 2022 Güncel Amazon Avrupa, Amerika, Türkiye Komisyon Oranları

ilgili: Amazon Reklam Optimizasyonu Kılavuzu

Amazon Komisyon Oranları Nedir?

Sıkça Sorulan Sorular

Amazon’da satış yapmak için bir işletme lisansına mı ihtiyacınız var?

Kısa cevap hayır. Amazonda online ürün satmak için bir işletme lisansına ihtiyacınız yok. Bunun nedeni, Amazon’da satılan çoğu ürünün Federal olarak düzenlenmemesidir. Genel olarak, online satılan çoğu ürün, hükümetlerin onayını gerektirmeyen tüketici ürünleridir.

Amazon satıcılar için satış vergisi ödüyor mu?

Amazon, Pazar Yeri Kolaylaştırıcısı, Pazar Yeri Adaleti veya benzer yasaları yürürlüğe koyan eyaletlerde bulunan müşterilere gönderilen satıcılar tarafından yapılan satışlar üzerinden vergi hesaplar, tahsil eder ve havale eder. Bu yasalar, toplama sorumluluğunu tüccardan pazaryerine kaydırarak tüccarın satışını kolaylaştırır.



Powered by WordPress