Becommer.com

Adım Adım Türkiye’den Amazon FBA Deposuna Ürün Gönderme Rehberi 2022

Türkiye’den Amazon FBA Deposuna Ürün Gönderme Nasıl Planlanır?

Türkiye’den Amazon FBA deposuna ürün gönderme, özellikle Amazon’da yeniyseniz kafa karıştırıcı olabilir. Deneyimli FBA satıcıları bile çeşitli seçenekler ve düzenlemeler karşısında bunalma eğilimindedir. Bu meydan okuma ne kadar korkutucu olursa olsun, üstesinden gelmeniz gereken bir şey. Bu, ithalatçılar için daha da önemlidir, çünkü aynı zamanda nakliye kısmını, izinleri, prosedürleri vb. halletmek zorunda kalırlar. Ne kadar zor görünürse görünsün, bu önemli ve halledilmesi gereken bir süreçtir. Her işletmecinin amacı aynı, en iyi ürünü almak, iyi koşullarda FBA depolarına sevk etmek ve bunu mümkün olan en uygun maliyetli şekilde yapmak. Her seçeneği aşağıdaki kriterlere göre değerlendireceğiz:

  • Hız (kargonuzu ne kadar çabuk teslim alıyorsunuz)
  • Fiyat (nakliye sürecinin toplam maliyeti)
  • Güvenlik/kontrol
  • Çaba (harcamanız gereken süre)

Amazon FBA Depolarına Kargo Seçenekleri

Hava Yolu ile FBA Deposuna Ürün Gönderme

Hava Yolu ile FBA Deposuna Ürün Gönderme seçeneği, Ürününüzü piyasaya sürmek için en hızlı çözümdür. Ancak hava taşımacılığı deniz taşımacılığından çok daha pahalıdır. Ek olarak, bu maliyetleri telafi etmek için Amazon’a tüm malları tek bir yere transfer etmesi için ödeme yapmak çok önemlidir (birim başına ek 0,30 ABD doları…). Hala bazı hasar riskleri olsa da, sürecin başında Türkiye’de inceleme ekleyerek daha fazla kontrol elde edebilirsiniz. Ancak, paketinizi kendiniz etiketlemeniz veya kontrol etmeniz gerekmez, bu da zamandan ve dolayısıyla paradan tasarruf etmenizi sağlar.

 

Fba Deposuna Ürün Gönderme
Fba Deposuna Ürün Gönderme

Kapıya Hava Yolu

İlk kez ithalat yapanların çoğu, özellikle hızlı transit süreleri nedeniyle mallarını taşımak için bu seçeneği kullanır. Bu seçenek size paketinizi kendiniz inceleme imkanı verir. FBA gereklilikleriyle tam uyumlu olduğundan emin olmak için gönderinin kalitesi üzerinde bir kontrole sahipsiniz. Tesisinizde depolama kısmını ele almak, koliyi kontrol etmek ve etiketleme, teslim alma/teslimat düzenlemek zorunda kalacaksınız.

Amazon FBA Hazırlık Merkezine Hava Yolu

Mallarımı uluslararası olarak nasıl gönderebilirim ve paketimin FBA standartlarına tam olarak uygun şekilde paketlendiğinden ve etiketlendiğinden nasıl emin olabilirim? Çözüm: Bir hazırlık merkezine hava taşımacılığı. Bu hızlı bir nakliye çözümüdür. Bir hazırlık merkezi kullanırken ana fikir, açıkçası fiyattır. FBA teftiş merkezleri işçilik maliyetlerinden dolayı dolayı pahalıdır.

 Amazon FBA Deposuna Deniz Yolu Ürün Gönderme

Deniz taşımacılığı, Türkiye’den Amazon FBA deposuna ürün gönderme için en yavaş, fakat birim maliyetlerin en düşük olduğu çözümdür. Bu yavaş bir seçenek olabilir, ancak bu aynı zamanda mallarınızı taşımanın en ucuz yoludur. Bir konteyneri diğer müşterilerle paylaştığınız için en ucuz seçenektir. Tüm bir kabı dolduracak kadar malınız yoksa bu mükemmel bir çözümdür. Gönderinin hareketinden önce gümrükleme ve konsolidasyonda yardım için bu çözümden yararlanmak için bir nakliye firmasının hizmetlerini kullanmanız gerekir. Daha önce de belirtildiği gibi, doğrudan FBA’ya gönderirseniz kalite üzerindeki kontrolünüzü kaybedersiniz.

 

İlgili: A’dan Z’ye Amazon FBA Rehberi; Amazon FBA nedir, ne satılır, avantaj ve dezavantajları nelerdir?

ilgili: Mikro İhracat ve ETGB Hakkında Merak Edilenler!

 

FBA Deposuna Ürün Göndermede Deniz yolu Taşımacılığını Seçmenin Artıları:

En ucuz seçenek, sürece dahil olan daha az taraf, fabrika tarafı kontrollerin düşük maliyeti.

 

Fba Deposuna Ürün Gönderme
Fba Deposuna Ürün Gönderme

Uygun Dağıtım Merkezi Seçmenin Avantajları

Örnek olarak, faaliyetiniz Amerika’daysa ve Türkiye’den mal ithal ediyorsanız, California merkezli bir merkez, New York’a nakliyede 30-40 gün yerine 16 günlük bir transit süre ile gelir. Deniz yoluyla nakliye ucuzdur. Ek maliyetler genellikle nakliye firmasının teslimat hizmetleri ve kalite kontrol konusundaki uzmanlığı ile telafi edilir. Dağıtım merkezleri, iyi bir kalite kontrolü sağlamanın iyi bir yoludur. Eşyalarınızın düzgün bir şekilde taşındığından emin olmak için nakliyecinizden size resim vermesini isteyebilirsiniz. Merkez, mallarınızı doğrudan FBA‘da yükleyecek. Herhangi bir hasarlı ürünün FBA tarafından kabul edilmeyeceğini ve menşeine iade edilmeyeceğini unutmayın. Bu tür merkezler tüm süreci yönetir ve sizin için kolaylaştırır.

Temel Kontrol Listeleri: Satıcı ve Tedarikçi

Mallarınızı Amazon FBA’ya taşırken önemli bir şeyi unutmadığınızdan emin olun. Bu şekilde hem satıcı hem de tedarikçi için hazırlanmış aşağıdaki iki kontrol listesini kullanabilirsiniz.

Satıcının Kontrol Listesi:

Tedarikçiden incoterm, birim fiyatı ve MOQ‘yu kontrol edin. Siparişin hacmini kontrol edin (parça sayısı, bileşen vb.).
Tam boyutları ve ağırlığı bildiğinizden emin olun. Kaç karton olduğunu ve toplam hacmini tedarikçinize danışın.
Gönderim maliyetini/birimini bulmak için aldığınız teklifi birim sayısına bölün.

Depolama hizmetlerine mi ihtiyacınız var?

FNSKU’nuzu indirebilmek ve fabrikanıza verebilmek için listelerinizi oluşturun. Üretici ile bir üretim tarihi planlayın. Gecikme durumunda ek ücretlerden bahseden bir sözleşme veya sözleşme imzalayın. Bir denetim şirketi ile taşıma öncesi kontrolü düzenleyin.

 

Fba Deposuna Ürün Gönderme

 

Başarısız kontrol durumunda ek ücretleri içeren bir sözleşme veya anlaşma imzalayın. Ürünün veya ambalajının istediğiniz herhangi bir şekilde özelleştirilmesi için tedarikçinize tasarım numuneleri sağlayın. Daha önce tedarikçiden bir şablon almanız gerekebilir. Tedarikçinize bakım etiketleri, menşe ülke etiketleri veya ambalajda bulunması gereken diğer gerekli etiketler için uygun etiketleme sağlayın. Karton işaretlerini eklediğinizden emin olun. Bunlar, kartonların üzerinde bulunan, menşe ülke, libre ve kg cinsinden ağırlık, cm ve inç olarak karton boyutları, birim sayısı ve bir tarafta güvenlik bilgilerinin belirtildiği yazılardır. Diğer tarafta ise şu bilgiler yer almalıdır: Firma adı, ürün türü, genel bilgiler ve varış yeri. Gümrükle ilgili sorunlardan kaçınmak için doğru HS kodunu kullandığınızdan emin olun.

ilgili:2022’de Amerika’ya E-İhracat Yapmanın Adım Adım Yol Haritası

Tedarikçi Kontrol Listesi

Karton boyutu 63,5 cm‘yi geçemez. 6 kg maksimum ağırlıktır. Kartonlar maksimum 150 birim içerebilir. FNSKU barkodu beyaz arka planda olmalıdır. Bir muayene şirketi ile taşıma öncesi kontrol için bir tarih belirleyin. Başarısız olan kontroller, örneğin maliyeti fabrikaya ait olan yeniden muayene ücretleri gibi cezalara dönüşebilir. Her türlü etiketlemenin doğru yazıldığından emin olun. Lütfen şirketlere doğru üretim tamamlama tarihi sağlayın. Geç tamamlama için bazı cezalar uygulanabilir. Tedarikçiniz, mallarınızı sizin için montajdan veya paketlemeden sorumlu başka birine gönderebilir. Tedarikçinizin ambalajından memnun değilseniz, başka bir tedarikçiden sipariş verme ve mallarınızı paketlemesine izin verme şansınız var.

 

ilgili Amerika Şirket Kurulum, Hizmetler ve Fiyat Listesi

ilgili:İngiltere Şirket Kurulumu, Hizmetler ve Fiyat Listesi

 

 Amazon FBA Deposuna Ürün Gönderme Planı

Bu, tedarikçinize kutunun doğru etiketlenmesini sağlamanızı sağlar. Gönderiyi web sitesinde ayarlarken, SPD (küçük paket teslimatı) ve DİĞER’i seçtiğinizden emin olun.

Türkiye’den Amazon FBA Deposuna Ürün Gönderme Tavsiyesi:

UPS sadece yerel ülkeyi hesaba kattığı için Amazon anlaşmalı taşıyıcıyı seçemezsiniz. Ülke dışında ikamet ediyorsanız, bu sizin için bir çözüm değildir. DİĞER’i seçtiğinizde, Amazon’un listesinde görünen bir ana kargo kuryesi ile çalışmanız gerektiğini unutmayın: UPS, DHL, FedEx ve TNT en büyük taşıyıcılardan bazılarıdır. Gönderi hazır olduğunda, bu, gönderi etiketlerini içeren dosyayı oluşturmaktan kaçınmanızı ve bunu yapmak için tedarikçinize göndermenizi sağlar.

 

ilgili: Amazon Lojistik ve Operasyon Modelleri; FBA, FBM

 

A'dan Z'ye Garanti Talebi

 

Kendi adınız üzerinden hava taşımacılığı ile göndereceğiniz küçük bir hacminiz varsa, kendi kargo hesabınızı oluşturmanıza gerek yoktur. Fabrikanızın nakliye hesabı üzerinden gönderebilirsiniz. Türkiye’deki birçok tedarikçi halihazırda bir DHL hesabı oluşturmuştur. Düzenli olarak gönderdikleri hacim sayesinde oldukça ilginç fiyatlar sağlayabilirler. Mallarınızı kendiniz paletlemek veya fabrikanıza yaptırmak arasında seçim yapmalısınız. Her durumda artıları ve eksileri vardır.

 

ilgili:Amazon Hesap Açılışı, Hizmetler ve Fiyat Listesi

ilgili: Amazon Hesap Yönetimi, Hizmeti ve Fiyat Listesi

 

Amazon FBA Deposuna Ürün Gönderme Avantajlı mı?

Fabrikanız sizin için halleder ise, bazı işçilik maliyetlerinden tasarruf edersiniz. Eksileri: Konteynerin tam kapasitesini düşürür (paletlerin toplam hacmi nedeniyle). Paletin kendisi bir sorun olabilir. Amazon, her paletin ahşap olmasını ister.

Ahşap paletler düzgün bir şekilde işlenmez ve fumigasyona tabi tutulmazsa, kırılabilir veya deforme olabilir. Paletleme işlemi için dağıtım merkezi ile çalışmayı tercih etmek daha maliyetli olabilir ancak paletlerinizin tam uyumlu olduğundan emin olacaksınız. Paletler için hangi şirketi seçerseniz seçin, aynı zamanda Amazon’un yönergelerine uygun olarak depolamaları, shrink ambalajlamaları ve uygun etiketlemeyi sağlamaları gerekecektir.

 

 

Amazon FBA Deposuna Ürün Gönderme Kuralları:

Standart 40” x 48” ahşap olmalıdır. 1500 libreyi geçmemelidir. Yüksekliği 72 inç‘i geçmemelidir (bunun tek bir büyük boyutlu birim olması dışında). Büzülerek sarılmalıdır. 4 tarafı düzgün bir şekilde etiketlenmelidir.

Öncelikle bu paletleme işlemini gerçekleştirin ve sahip olduğunuz palet sayısı, hacmi ve ağırlığından emin olduğunuzda, gönderinizi hazırlayabilir ve hazırlayıcılara etiketleme sağlayabilirsiniz. Dağıtım merkezlerinin hizmetlerini kullanıyorsanız, mallarınızın varış ülkesine vardığında gümrükten geçmesi gerekeceğinden, nakliye ve gümrük hizmetlerini aynı anda sağlayan birini seçmeniz gerekecektir. Gönderinizi oluşturduğunuzda, Amazon’un anlaşmalı kargo şirketi için bir teslim alma tarihi planlamanız gerekir. Teslim almadan birkaç gün önce dağıtım merkezine bir Konşimento sunmalısınız.

 

Fba Deposuna Ürün Gönderme

 

Deniz yolu söz konusu olunca, navlun seçerken, sürece dahil olan çeşitli taraflar var. Bununla birlikte, gecikmeleri ve kafa karışıklığını azaltan bir sistem oluşturarak beklenmedik bir gecikmeyle karşılaşma riski azalır. Üreticiden Amazon FBA’ya deniz yoluyla nakliye, gönderinizin özelliklerine (LCL veya FCL) bağlı olarak değişir. Her şeyden önce, mallarınızı doğrudan Türkiye’den FBA’ya taşıyorsanız, Amazon anlaşmalı taşıyıcılarla çalışmayacağınızı unutmamalısınız. Yerden yük sevkiyatı, kutuların bir konteynır içinde istiflenme şeklinin, işgücünün yaya olarak içeri girmesine, koliyi kaldırmasına ve boşaltmasına izin vermesi anlamına gelir. Amazon FBA bu tür gönderilere izin verir, ancak yalnızca ürünler paletlenmişse veya en azından düzgün şekilde istiflenmişse. Depo herhangi bir paletleme hizmeti sağlayamıyorsa tedarikçinizden talep ediniz.

 

Diğer bir seçenek olarak, doğrudan FBA’ya konsolidasyon sağlayan bir iletici ile çalışın. Her halükarda, lojistik hizmetler ve gümrük yardımı sağlayan bir nakliyeci ile çalışmanız gerekir, ancak aynı zamanda ayrılmadan önce konsolidasyonla da ilgilenebilirler. Diğer bir deyişle, güçlü FBA satıcıları ağı sayesinde, aynı konteynerleri paylaşan birkaç satıcıyla düzenli LCL gönderileri sağlayabilirler. Konteyner üzerinde sevk edilen mallar aynı olmasa da FBA depolarına sevk edildiğinde dolu olacaktır.

 

 

FCL sevkiyatlarında tüm konteyner sizindir, düzgünce istiflediğinizden emin olun. Ardından, zeminden yüklenebileceği bir konuma doğrudan bir FBA sevkiyatı düzenleyin. Nakliye şirketiniz, fabrikanızdan seçtiğiniz ülkeye nakliyeyi halledecek, vardığında gümrük işlemlerini yapacak ve malları kararlaştırılan Amazon FBA deposuna nakletmek için bir kamyon veya demiryolu şirketinden hizmet alacak. Yerden yüklemeli konteynerin FBA merkezi tarafından kabul edilmesini garanti etmek için fabrikanız konteynerin düzgün şekilde yüklendiğinden emin olmalıdır.

Sonuç

Sonuç olarak, Amazon FBA deposuna ürün gönderme için en iyi seçeneğin ne olduğunu belirlemelisiniz. Hangi ürünü satmanız gerektiğini ve bunun yeterince güçlü olduğuna karar verin. Fiziksel bir ürün satarken, tedarik zinciri yönetimi ve lojistik, işinizin başarısında kilit rol oynar. Müşteri deneyimine önem veren müşteri tabanlı bir strateji benimsediyseniz, harika Amazon incelemeleri elde edebilecek ve işinizi oldukça hızlı bir şekilde büyütebileceksiniz. İlk başta, en kolay çözümü seçmek isteyebilirsiniz, ancak daha fazla deneyim kazandığınızda, daha verimli ve uygun maliyetli sistemler oluşturmanız gerekecektir.

 

Sss

Sıkça Sorulan Sorular

Türkiye’den Amazon FBA deposuna ürün gönderme yöntemleri nelerdir?

Türkiye’den ABD / İngiltere’ye mallarınızı teslim etmenin üç ana yöntemi vardır. Bunlar; ekspres kargo, deniz taşımacılığı ve hava taşımacılığıdır. Taşıma süresi, maliyeti ve karmaşıklığı, seçtiğiniz yönteme bağlı olarak tamamen farklıdır.

Amazon FBA ürünlerimi aldığında ne olur?

Amazon, ürünlerinizi alıp taradıktan sonra, bunları sipariş işleme merkezinde saklar ve ürününüz genel olarak üç iş günü içinde Amazon’da satışa sunulur.

Ürünlerinizi FBA deposuna göndermek için nasıl hazırlarsınız?

Gönderinizin sorunsuz geçmesi için ürünlerinizi Amazon’un yönergelerine göre hazırlamanız ve etiketlemeniz önemlidir. Aksi takdirde Amazon, gönderinizi dağıtım merkezlerine ulaşır ulaşmaz teslim almayı reddedebilir.