Becommer.com

Tıklayın Sizi Arayalım

Sizi Arayalım, Ücretsiz Bize Danışın

Doğru hedef, kaynak, strateji ve yöntem ile hızlı, hatasız ve yüksek başarı. Yol haritanızı çizelim, ürünlerinizi dünyaya satmaya başlayın.


Walmart Lojistik Hakkındaki Tüm Detaylar

Wlamart Lojistik
Walmart Lojistik

Birçok e-ticaret satıcısı için sipariş karşılamayı bağımsız olarak halletmek oldukça zordur. Operasyonel zorlukların yanı sıra, yerine getirme ucuz değildir. Yapılan bir araştırmaya göre, online girişimcilerin %53’ü, 2021’de sipariş karşılama maliyetlerinin arttığını açıkladı. Bu artan maliyetler, personel, sigorta ve depo alanı ihtiyacına bağlanabilir. Bir sipariş karşılama hizmeti sağlayıcısıyla çalışmak, satıcıların işlerinin diğer yönlerine odaklanmasına ve büyümeye devam etmesine olanak tanır. Bu noktada Walmart Lojistik veya yerine getirme hizmetleri devreye giriyor.

Walmart Fulfillment Services (WFS), dünyanın en büyük tedarikçi ağlarından birine sahip küresel bir lojistik şirketidir. Walmart Fulfillment Services (Walmart Lojistik), sipariş yönetimini satıcılar için daha az zaman alan ve daha az maliyetli hale getirebilir. Walmart’ın performans standartlarını ve beklentilerini karşılamak isteyen satıcılar, başarılarında düşük nakliye maliyetiyle hızlı teslimatın oynadığı rolü anlıyor. WFS kullanan satıcılar genellikle Walmart’ın arama sonuçlarında daha iyi görünürlük, daha hızlı sevkiyat ve nihayetinde iş büyümesi görür.

Wlamart Lojistik
Walmart Lojistik

Şirketin e-ticaret işi büyüdükçe, talebi karşılamak için dünyanın en büyük lojistik merkezlerinden birini kurmayı planlıyor. Bu hizmet, üçüncü taraf e-Ticaret satıcıları için uçtan uca teslimat sunuyor. Teklifleri aracılığıyla Walmart.com’da başarılı bir işletmeyi desteklemek için yeterli hacim, kalite, satın alınabilirlik ve verimlilik vardır. Bu yazıda, size dünyanın en popüler Walmart sipariş karşılama hizmeti hakkında bazı doğru bilgiler sağlayacağız. İşte Walmart satıcılarının WFS’yi kullanmaya başlamak için bilmesi gerekenler.

Walmart Lojistik (Yerine Getirme Hizmetleri) nedir?

Walmart Lojistik/Fulfillment Services, satıcıların bir ücret karşılığında envanter yönetimini dışarıdan temin etmesine olanak tanıyan bir sipariş karşılama hizmetidir. Genellikle Walmart’ın “Amazon Gerçekleştirmeye Yanıt” olarak adlandırılır. Bir müşteri WFS kullanan bir satıcıdan sipariş verdiğinde, sipariş sürecini Walmart devralır. Siparişi yerine getirir, iadeleri yönetir ve satıcı adına müşteri hizmeti sağlar. Tarafsız gözlemcilere göre Walmart, dünyanın en etkileyici tedarik zincirlerinden birine sahip. Walmart Fulfillment Services, satıcıların Walmart’ın verimli lojistik özelliklerinden süratli bir şekilde, güvenilir bir sipariş karşılama süreci ile yararlanmalarına olanak tanır. Walmart büyüyüp pazarını genişlettikçe, yerine getirme hizmetlerinin de onunla birlikte büyümesi muhtemeldir.

İlgili: Becommer Amazon Hesap Açma Hizmetleri 

İlgili: Becommer Amazon Hesap Yönetim Hizmetleri 

Walmart Lojistik: Temel Özellikler ve Kriterler

Uygunluk

Öncelikle Walmart Lojistik hizmetleri anlamına gelen WFS’ye hak kazanmak için mevcut bir Walmart Marketplace satıcısı olmanız gerekir. Ayrıca, ürünlerinizin aşağıdaki gereksinimleri karşılaması gerekir:

  • Ürünler, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Walmart sipariş karşılama merkezlerine gönderilmelidir.
  • Bozulabilir veya düzenlemeye tabi ürünler kabul edilmiyor
  • Ürünler 30 (yaklaşık 15kg.) poundun üzerinde olamaz
  • Ürün boyutları 25″ x 20″ x 14″ boyutundan fazla olmamalıdır.

Ayrıca, zamanında siparişler, mükemmel müşteri memnuniyeti ve genel olarak kaliteli hizmet geçmişine sahip platformda iyi durumda olmanız gerekir. Walmart, program için onay alma konusunda çok yavaş olmasına rağmen, satıcılar, aylarca süren başvurularda bir artış olduğunu bildiriyor.

Walmart Lojistik
Walmartlojistik

Walmart Fulfillment Maliyetleri

Walmart’ın Walmart Fulfillment Services için belirtilen satış prensiplerinden biri, basit fiyatlandırma yapısıdır. Walmart’ın web sitesinde belirtildiği gibi, “Sabit bir aylık depolama ücreti ve yalnızca nakliye ağırlığına dayalı bir sipariş karşılama fiyatı içeren basit bir maliyet yapısının keyfini çıkarın.” Ancak, giyim ve tehlikeli madde kalemleri bu fiyatlandırma yapısından muaftır. 20 Ağustos 2021 itibariyle, programın fiyatlandırması 16 ons veya 1 poundun altındaki ürünler için 3,45 dolardan başlıyor.

İlgili: Becommer PPC Reklam Kurulum Hizmetleri 

İlgili: Becommer PPC Reklam Yönetimi

Satıcılar, Ocak’tan Eylül’e kadar her ay depolama alanı için feet/küp başına 0,75 dolar ödemeyi bekleyebilirler. Ancak, 0,75 ABD doları ücret yalnızca Ekim’den Aralık’a kadar 30 günden daha kısa süre saklanan ürünler için geçerlidir. Bundan daha uzun süre saklanan öğeler, ayda toplam 2,25 ABD doları/feet küp maliyetle ayda 1,50 ABD doları/feet küp ekler.

Walmart Lojistik ile Amazon FBA Arasındaki Fark Nedir?

WFS genellikle Walmart’ın Amazon Lojistik’e (FBA) verdiği yanıt olarak lanse edilir. Ancak, sık karşılaştırmalara rağmen, WFS ve FBA, belirgin faydaları olan çok farklı yerine getirme hizmetleridir. Amazon Prime‘a sahip olmayan müşteriler bir ve iki günlük gönderime erişemezken, WFS 35 ABD dolarının üzerindeki tüm siparişlerde iki günlük ücretsiz gönderim sunar; Walmart+ üyeliği gerekmez.

 Walmart Lojistik
Walmart Lojistik

WFS, iki günlük teslimatla ilgili hiçbir zaman önemli sorunlar yaşamadı. Amazon’un teslimatı, COVID-19 pandemisinin başlangıcında iki günlük nakliyeyi sağlayamadığı için bir darbe aldı. Elbette, WFS daha düşük hacimli gönderileri idare ediyor, ancak güçlü teslimat kaydı, muhtemelen gelecekteki başarının iyi bir göstergesidir. Ürünlerin nakliye süreci daha basittir. Amazon Lojistik, satıcıların envanteri birden fazla sipariş karşılama merkezine göndermesini gerektirir, ancak Walmart satıcılarının yalnızca bir veya iki Walmart sipariş karşılama merkezine sevk etmesi gerekir. Hiçbir hizmet mükemmel değildir.

İlgili: Becommer Amazon Danışmanlık Hizmetleri 

Walmart Lojistik
Walmart Lojistik

Sonuç olarak, işiniz için hangi pazaryeri hizmetinin kullanılacağı seçimi iş modelinize göre belirlenmelidir. Walmart Fulfillment Services, Walmart+ gerekmeden 35$ üzerindeki siparişlerde iki günlük ücretsiz gönderim ile Amazon FBA’nın en büyük rakiplerinden biridir. Öte yandan, Amazon FBA aynı gün için ücretsizdir, ancak bir veya iki günlük seçenekler için Amazon Prime gerekir. Satın alınanları iade etmek için de pek fazla yerleri yok.

Walmart, yalnızca 25”x20”x14”x boyutlarında toplam 30 libre veya daha az olan paketleri kabul edebilir. Amazon, en uzun kenarı 108 inç olan 151 lbs’ye kadar olan büyük boy ürünleri kabul ederek, nakliye söz konusu olduğunda Walmart’ı geçer. Bu ikisi, Walmart WPS ve Amazon FBA arasındaki en büyük farklardır. Amazon’un nakliye için daha fazla seçeneği varken, WPS’nin genel olarak daha iyi nakliyesi var. Bununla birlikte, satın aldığınız ürünleri Amazon’dan farklı olarak herhangi bir Walmart konumuna iade edebilirsiniz.

ilgili:A’dan Z’ye Amazon FBA Rehberi; Amazon FBA nedir, ne satılır, avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Walmart Fulfillment Hizmetlerinin Artıları ve Eksileri

Walmart satıcıları için, Walmart’ın sunduğundan daha iyi bir üçüncü taraf sipariş karşılama seçeneği yoktur. Walmart Fulfillment Services, makul maliyetlerle hızlı sevkiyat sunarak satıcıların yalnızca işlerinin özüne odaklanmasına olanak tanır.

Walmart Lojistiğin Artıları

Walmart Fulfillment Services ile adım atıp atmayacağınızdan şüphe ediyorsanız, program karar vermenize yardımcı olabilecek çeşitli avantajlar sunar. Hızlı teslimat bunlardan biridir. WFS satıcıları, ürünleri için iki günlük nakliye hizmeti sunabilir. Basit fiyatlandırma yapısı. Satıcıların her zaman takip etmesi gereken gizli ücretleri olan Amazon’un FBA’sı gibi platformlarla karşılaştırıldığında, WFS’nin fiyatlandırma yapısı basittir.

Walmart Lojistik
Walmart Lojistik

Net raporlama. Satıcılar, okunması kolay panolar aracılığıyla siparişlerini ve envanterlerini takip edebilir. Müşterileriniz ve işiniz için destek. WFS, tüm sorguları, geri ödemeleri ve iadeleri yöneterek satıcılar adına müşteri hizmetleri sağlar. Satıcılar, gerektiğinde Walmart Fulfillment Services müşteri desteğinden de yardım alabilir.

İlgili: Becommer Amazon Ürün Listeleme Hizmetleri

Aramada artan görünürlük. WFS kullanan satıcılara otomatik olarak Walmart’ın TwoDay etiketleri atanır. Walmart, ürünlerinde iki günlük etiketi olan satıcılara öncelik verir, böylece satıcılar Walmart Marketplace aramasında daha yüksek sıralamalar elde edebilir ve Satın Alma Kutusu öne çıkabilir. WFS henüz başlangıç ​​aşamasında olduğundan ve yalnızca Walmart genişledikçe ve platforma daha fazla müşteri çekildikçe büyüyeceğinden, Walmart satıcılarının bu hizmeti kullanarak karşılaşacakları faydaların artması muhtemeldir.

Walmart Lojistik Dezavantajları

WFS, Walmart’ın Şubat 2020’de lansmanını yaptığı oldukça yeni bir programdır. Yeniliği ve düşük kullanıcı oranı, satıcıların onu kullanırken karşılaşacağı sorunlar olduğu anlamına gelir. Satıcıların mümkün olduğunca fazla bilgi sağlamak için WFS ile ilgili dezavantajları da anlamaları gerekir.

İlgili: Becommer Amazon Ürün Pazar Analizi Hizmetleri ve Fiyat Listesi

Katı kurallar. Satıcılar, Amazon FBA gibi diğer yerine getirme hizmetleri aracılığıyla yaptıkları ürünleri WFS aracılığıyla satamazlar. Keşfedilirse, satıcılar Walmart operasyonlarını kapatma riskiyle karşı karşıyadır.

 Walmart Lojistik
Walmart Lojistik

Coğrafi sınırlamalar. Satıcılar için WFS yalnızca ABD’deki 50 eyaletin tümüne, bazı askeri adreslere, Amerikan Samoası, Guam, Kuzey Mariana Adaları, Porto Riko ve ABD Virjin Adaları’na gönderi yapabilir.

İlgili: Becommer Amazon Storefront Kurulum Hizmetleri  

İlgili: Becommer Amazon A Plus Content Hizmetleri

Ürün boyutlarının sınırlandırılması. Walmart’ın çok sınırlı ürün boyutları vardır, bu nedenle bazı satıcılar hizmeti kullanamayabilir. Programın kısıtlamalarına rağmen, WFS programı Walmart satıcıları için hala takip etmeye değer.

Walmart Yerine Getirme Hizmetleri (WFS) Nasıl Kurulur?

Bir Walmart Marketplace satıcısı olduğunuz sürece, WFS’yi kullanmaya başlamak oldukça basittir. Değilseniz, Walmart Gönderim Hizmetleri İlgi Formunu ziyaret edin. Walmart, satıcı başvurularına başlamadan önce satıcıların aşağıdaki ayrıntıları ellerinde bulundurmalarını önerir:

  • ABD İşletme Vergi Kimliği. Sosyal Güvenlik Numaraları kabul edilmez.
  • Birincil ürün kategorileri, katalog boyutu ve ilgili bilgiler (ör. WFS ile başlangıçta karşılamayı planladığınız toplam SKU’lar).
  • Ürün kataloğunuz için planlı entegrasyon yöntemi (yani mevcut envanterinizi platforma nasıl eklemeyi planlıyorsunuz. Sağlanan bazı seçenekler toplu yükleme, API ve harici çözüm sağlayıcıdır).
Walmart Lojistik
Walmart Lojistik

Mevcut Walmart satıcıları için, Satıcı Merkezi hesabınızda oturum açın ve işleme başlamak için pazar yeri panosundaki WFS bağlantısını kullanın. Programa kaydolmayı düşündüğünüz herhangi bir ürünün Walmart Marketplace’te de kurulmuş olması gerektiğini unutmayın. Ardından, envanterinizi, bir müşteri sipariş verene kadar öğelerin saklanacağı Walmart sipariş karşılama merkezlerine göndereceksiniz. Ardından Walmart’ın depolarından siparişler paketlenir ve gönderilir.

Walmart Fulfillment Services ile İşinizi Güçlendirin

Yerine getirme yükü ortadan kaldırıldığında, WFS satıcıları, Walmart standartlarını karşılamak ve aşmak için operasyonlarını iyileştirebilir. Satıcılar, aşağıdakileri sunarak Walmart’ın beklentilerini karşılamaya odaklanabilir:

  • Piyasaya yeni çıkan ürünler
  • Rekabetçi fiyatlandırma
  • Yüksek kaliteli listeler
  • Müşteri talebini karşılamak için yeterli envanter

İlgili: Becommer Amerika Şirket Kuruluşu Hizmetleri 

İlgili: Becommer İngiltere Şirket Kurulum Hizmetleri 

 

Uyumlu bir iş modelinin WFS ile birleşimi, işletmenizin platformda önemli ölçüde ölçeklenmesine yardımcı olacaktır. Walmart sipariş karşılama hizmeti, WFS satışlarınızı kısa sürede önemli ölçüde ayarlama ve ölçeklendirme konusunda size mükemmel destek ve düşünce liderliği sağlayacaktır. Ayrıca, bir girişimin esnekliğine sahip olmakla birlikte, Walmart ölçeğinde lojistik kaynakların yanı sıra analitik içgörüler de sağlarlar. Hatta işinizi yoluna koymanıza ve en iyi şekilde satış yapmanıza yardımcı olması için bir profesyonel personel kiralayabilirsiniz.

Faq

Sıkça Sorulan Sorular

1. Yerine Getirme Hizmetleri tam olarak nedir?

Bir sipariş karşılama hizmeti gerçekten de müşteri siparişlerini sizin adınıza organize eden ve sevk eden bir 3. depodur. Sevkiyatla uğraşmak istemiyorsanız veya mevcut depo kapasitenizi elle gönderemeyecek kadar büyüttüyseniz, sipariş karşılama hizmeti harika bir çözümdür. Walmart’ta, Walmart Fulfillment Services (WFS), 3. e-ticaret satıcılarına uçtan uca sipariş karşılama hizmetleri sağlar.

2. Walmart Yerine Getirme Merkezlerinin sayısı nedir?

Walmart, işletmelerinin olması için önemli yerler olan 210 dağıtım merkezine sahiptir. Dünyanın en büyük operasyonları arasında yer alan mağazalara, kulüplere ve mallarının kapısına teslim edilmesini isteyen müşterilere hizmet veriyorlar.

3. Bir Walmart Yerine Getirme Merkezinin hedefi nedir?

Başka bir deyişle, bir deponun asıl işi bir şeyleri depolamaktır. Öte yandan bir sipariş karşılama merkezi, işleri hızla hareket ettirmek ve siparişleri göndermek ister. Örneğin, sipariş karşılama merkezleri, nakliye ücretlerini görüşmekten diğer her şeyle ilgilenmeye kadar her şeyi halleder. Ayrıca siparişlerin zamanında gönderilmesini de sağlıyorlar.

Walmart üçüncü taraf satıcılara izin veriyor mu?

Walmart Marketplace, üçüncü taraf satıcıların, Walmart’ın Amazon veya eBay gibi birinci taraf listeleriyle birlikte ürün satmasına olanak tanır. Walmart’ta üçüncü taraf satıcı olmak, Newegg ve Wish’de satıcı olmak kadar basittir.



Powered by WordPress