Becommer.com

Tıklayın Sizi Arayalım

Sizi Arayalım, Ücretsiz Bize Danışın

Doğru hedef, kaynak, strateji ve yöntem ile hızlı, hatasız ve yüksek başarı. Yol haritanızı çizelim, ürünlerinizi dünyaya satmaya başlayın.


Amazon vs. Walmart: Kara Vermeden Önce Mutlaka Okumalısınız!

Amazon vs. Walmart yarışı olanca hızıyla sürüyor. En büyük perakende şirketi olma yarışında en önde gelen iki rakip Amazon ve Walmart. Amazon şu anda e-ticarette tartışmasız lider. Bu makale, bu iki perakende satış uzmanına genel bir bakış sunacak ve bir e-ticaret satıcısının bakış açısından nüanslarını keşfedecektir. Birçoğumuzun bildiği gibi, e-ticaret son yıllarda çok gelişti. Perakende mağazaları kapandıkça, tüketiciler Amazon, Walmart, eBay gibi çevrimiçi perakendecilere temel öğeleri ve çok da gerekli olmayan bazı ürünleri satın almak için başvurdu. Tüketicilerin neredeyse yarısı, bir daha fiziksel mağazadan alışveriş yapmamalarının iyi olacağını söylüyor.

Bu, elbette, e-ticaret satıcıları için harika bir haber. Özellikle iki e-ticaret platformu 2021 ve sonrasında popülerlik kazanmaya devam ediyor: Amazon ve Walmart Marketplace. Amazon satıcılarının %39’u 2021’de Walmart’ta satış yapmayı düşünüyor. Bu yazıda, işletmeniz için en iyi seçeneğin hangisi olduğunu belirlemek için Amazon’da satış yapmak ile Walmart’ta satış arasındaki farklılıkları ve benzerlikleri inceleyeceğiz. Amazon ve Walmart birden fazla şekilde rekabet eder, ancak esas olarak faaliyet gösterdikleri alan açısından büyük ölçüde farklılık gösterirler. Amazon dijital olarak yola çıkıp çevrimiçi alana hakim olmaya devam ederken, Walmart fiziksel ayak izini genişletmeye devam etti ve şu anda gelir açısından dünyanın en büyük şirketi. Son yıllarda Walmart, e-ticaret cephesinde Amazon ile kendisi arasındaki boşluğu daraltmak için adımlar atarken, Amazon ABD içinde fiziksel mağazalar açtı.

Amazon Vs. Walmart

 

Amazon’da Satış ve Walmart’ta Satış Arasındaki Farklar

 1- Satıcı Rekabeti

Amazon satıcı hesabına kaydolmak, Walmart satıcı hesabına kaydolmaktan çok daha kolaydır. Amazon ile herkes birkaç gün içinde bir ürünü satmak ve listelemek için kaydolabilir. Buna karşılık, Walmart.com’da satış yapabilmek için önce başvurmanız ve onaylanmanız gerekir. Ayrıca, Walmart’ın satış gereksinimleri Amazon’unkinden çok daha katıdır. Bir Walmart satıcı hesabına başvurmak için eyaletinizde kayıtlı bir işletmenizin yanı sıra bir ABD İşletme Vergi Numarasına sahip olmanız gerekir (SSN’niz Amazon’da olduğu gibi kabul edilmeyecektir.) Walmart’ta satış yapmak için atlamanız gereken ekstra engeller nedeniyle rekabet edebileceğiniz daha az satıcı var. Walmart.com şu anda yaklaşık 33.000 satıcıya sahipken, Amazon’un 2 milyondan fazla satıcısı var. Walmart Marketplace daha az doymuş olduğundan, satıcıları Amazon satıcılarından yaklaşık 13 kat daha fazla aylık ziyaretçi alıyor. Bu kategoride kazanan: Walmart.

2- Aylık Abonelik Ücretleri

Amazon, bir hesaba kaydolurken seçebileceğiniz iki farklı satış planına sahiptir: bireysel veya profesyonel. Bireysel hesabın bakımı ücretsiz olsa da, ürün satışı başına 0,99 ABD doları ücretlendirilirsiniz ve PPC reklamları yayınlayamaz veya Satın Alma Kutusu için rekabet edemezsiniz. Bireysel plandan daha fazla özellik ve başarı için daha fazla fırsat sunduğu için Amazon satıcılarının profesyonel hesaba kaydolmalarını öneririz. İşin püf noktası, profesyonel hesapların aylık 39,99 ABD doları ücretle gelmesidir. Bu ilk başta kulağa çok gibi gelebilir, ancak faydaları göz önüne alındığında buna değer. Walmart Marketplace ise satıcılardan aylık abonelik ücreti almaz. Walmart, satıcılardan satış başına yalnızca sabit bir sevk ücreti (tipik olarak ürünün satış fiyatının %15’i) ve ayrıca Walmart Gönderim Hizmetlerini (WFS) kullanıyorsanız sipariş karşılama ücretleri alır. Bu kategoride kazanan: Walmart.

3- Satış Ücretleri

Walmart Ücretleri:

Yukarıda belirttiğimiz gibi Walmart, platformlarında satış yapmak için aylık bir abonelik ücreti almaz. Bunun da ötesinde, basit bir sevk ücreti yapısına sahiptirler. Çoğu kategoride, pazaryerinde satılan her ürün için satış fiyatının %15’ini ödemeyi bekleyebilirsiniz. Siparişleri kendiniz gönderiyorsanız, yalnızca kargo ücretini ödeme konusunda endişelenmeniz gerekir (nakliye masraflarını kendiniz üstlenirsiniz.) Anlaşılması gereken başka gizli veya karmaşık ücretler yok. Şimdi, eğer WFS kullanıyorsanız (Walmart’ın Fulfillment by Amazon’a eşdeğeri), bu hizmetle de avantajlısınız. Walmart, WFS’nin satıcıları yerine getirme maliyetlerinden kurtaracak rekabetçi ve uygun maliyetli bir çözüm olduğunu iddia ediyor. Walmart sipariş karşılama ücreti yapısını paylaşmasa da, depolama ve sipariş karşılama ücretlerinin yalnızca ürününüzün ağırlığına ve boyutlarına bağlı olduğunu belirtir.

Amazon Ücretleri:

Walmart’a benzer şekilde Amazon, satılan her ürün için bir sevk ücreti alır. Bu ücret ayrıca Amazon’daki çoğu kategori için %15’e çıkıyor. Amazon ayrıca satıcıların siparişleri kendileri gönderme veya Amazon’a ödemeyi gerçekleştirme arasında seçim yapmasına olanak tanır (sırasıyla FBM ve FBA). Walmart’ın ücretleri ile Amazon’un ücretleri arasındaki en büyük fark, satıcıların FBA’yı seçip seçmemesine bağlıdır. Ayrıca depolama ve yerine getirme ücretlerini de ödemeniz gerekecek olsa da, bunlar biraz farklı yapılandırılmıştır. Amazon ücretlerinin FBM ve FBA için nasıl farklı olduğunu daha iyi anlamak için Amazon’un FBA Gelir Hesaplayıcısını kullanarak, hem Satıcıdan Gönderim hem de Amazon Lojistik için ücretlerin nasıl ayrıldığını görmek mümkündür. “Gönderiminiz” (FBM) için toplam maliyete nakliye dahil değildir. FBM’yi satmayı seçerseniz, kar marjınızı belirlerken nakliye masraflarını hesaba katmanız gerekir.Amazon. Becommer

FBM aracılığıyla satış yaptığınızda, sorumlu olduğunuz tek ücret, “Amazon Yönlendirme Ücreti” ve “Değişken Kapanış Ücreti”ni içeren “Amazon’da Satış ücretleri”dir. FBA satıcıları da bu iki ücretten sorumludur. Amazon’da Satış ücretlerine ek olarak, Amazon Lojistik satıcılarının, ürününüzün ağırlığına ve boyutlarına göre hesaplanan bir “Amazon Tarafından Gönderim ücreti” ödemesi gerekir. Bu ücret, ‘Aylık Depolama’ ve ‘Yerine Getirme’yi kapsar. Amazon, Jungle Stix’i FBA ile satmak için satış başına 9,02 ABD Doları ücret alır (aylık depolama ücretleri dahil değildir.) Bu ürünü FBM aracılığıyla satsaydık, Amazon’a yalnızca 4,49 ABD doları öderdik (müşterinin nakliye masrafları hariç).

Ek ücretler:

Aylık depolama ücreti: Amazon, bir Amazon deposundaki envanter miktarına göre her ayın sonunda satıcılardan ücret alacaktır. Uzun süreli depolama ücreti: Amazon, her ayın 15’inde envanter temizliği yapar. Temizleme sırasında Amazon, sipariş karşılama merkezlerinde 180 gün veya daha uzun süre kalan tüm ürünleri kaydeder ve ardından satıcılardan kullanılan her fit küp depolama için 6,90 ABD doları ücret alır. 365 günden uzun süredir Amazon depolarında bulunan ürünler, birim başına 0,15 ABD doları ücrete tabidir. İdari ücret iadesi: Bir müşteriye zaten ödemesi yapılmış bir ürün için geri ödeme yaparsanız, Amazon, ödediğiniz yönlendirme ücreti tutarını, geçerli yönlendirme ücretinin 5,00 ABD Doları veya %20’si olan iade yönetim ücretinden çıkarılarak size geri öder. Ücret olarak, hangisi daha azsa. Bu kategoride kazanan: Walmart görünüyor.

Amazon. Becommer

4- İş Gereksinimleri

Yukarıda belirttiğimiz gibi, satıcılar arasındaki rekabet, Amazon’da Walmart’tan çok daha keskin. Kayıt uygunluğu gereksinimlerinin bu tutarsızlıkla çok ilgisi var.

Walmart Gereksinimleri:

Walmart yeni başlayanlar için uygun bir pazar yeri değildir. Başvurmak için yerleşik bir işletme olmanız gerekir. Kaydolmanız gereken nitelikler ve belgeler şunlardır: ABD İşletme Vergi Kimliği (SSN kabul edilmez). ABD iş adresinizi veya fiziksel operasyon yerinizi doğrulayan Hazine Bakanlığı’ndan W9 veya W8 ve EIN Doğrulama Mektubu. Fiziksel işlemlerin adresi veya yeri. ABD İş adresi. Ürün kataloğunuz için planlanan entegrasyon yöntemi (toplu yükleme, API, çözüm sağlayıcı). Birincil ürün kategorileri, katalog boyutu ve ilgili bilgiler (ör. Walmart.com’da başlangıçta doğrulanmış UPC bilgileriyle satacağınız toplam SKU’lar ve kullanılmış ve yenilenmiş vs.).

Şu andan itibaren Walmart, yalnızca ABD’de kayıtlı işletmelerin piyasada satış yapmak için başvurmasına izin verecek. Walmart’ın gelecekte bunu ne zaman değiştirmeyi planladığından veya planladığından emin değiliz. Walmart ayrıca WFS kullanırken katı ürün gereksinimlerine sahiptir: Ürünler, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Walmart sipariş karşılama merkezlerine gönderilmelidir. Bozulabilir veya düzenlemeye tabi ürünler yok. Maksimum ürün ağırlığı 30 lb’dir. Maksimum ürün boyutları: 25″x20″x14.″

Amazon Hesap Sağlığı

Amazon Gereksinimleri:

Yepyeni, deneyimsiz satıcıların kurulum yapması ve Amazon’da ürün satmaya başlaması çok daha kolaydır. Hesabı açmadan önce ne satacağınızı bilmenize bile gerek yok. Kaydınızı tamamlamak için aşağıdakilere erişiminiz olduğundan emin olun: Banka hesap numarası ve banka yönlendirme numarası. Ücretli kredi kartı. Devlet tarafından verilen ulusal kimlik. Vergi bilgileri (SSN’nizi burada kullanabilirsiniz). Telefon numarası Walmart’tan farklı olarak, uluslararası satıcıların (belirli ülkelerden) Amazon’da satış yapmak için kaydolmalarına izin verilir. Amazon’a göre, satış yapmaya uygun olmak için bu ülkelerden birinde ikamet etmeniz gerekiyor. Uluslararası satıcılar ayrıca geçerli bir telefon numarasına ve uluslararası olarak ücretlendirilebilen bir kredi kartına sahip olmalıdır. Bu kategoride kazanan Amazon.

5- Kişiselleştirilmiş Hesap Yönetimi

Walmart’ta satış yapmanın ve WFS’yi kullanmanın büyük bir yararı, Walmart’ın satıcılara kişiselleştirilmiş destek ve iş optimizasyonu ve büyüme konusunda öneriler için bir WFS yerine getirme uzmanı  sağlamasıdır. Amazon’dan bu tür özel bir destek istiyorsanız, yüksek bir aylık ücret (1.600 $/ay) ve ayrıca satışlarınızın bir yüzdesi üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Bu başlıkta kazanan: Walmart.

6- Müşteri Tabanı

Amazon, tüketiciler üzerinde daha sıkı bir popülerliğe ve Walmart.com’dan daha geniş bir erişime sahip – en azından şimdilik. 2021’de ABD’li tüketicilerin %65’i şu anda Amazon’dan alışveriş yapıyor ve bu şu anda Walmart.com’da alışveriş yapan tüketicilerin %37’sinin neredeyse iki katı. Amazon, yalnızca ABD’de ayda 200 milyondan fazla ziyaretçi topladı ve bu, elbette satıcılar için en büyük çevrimiçi pazar yeri olmasının büyük bir nedeni. Bununla birlikte, Walmart’ın çevrimiçi müşteri tabanı her yıl büyümeye devam ediyor. Müşteri erişimi, yalnızca son üç ayda %13 artarak 2020’nin 4. çeyreğinde Amerikalıların %35’inden 2021’in 1. çeyreğinde %40’a yükseldi.

Walmart, çevrimiçi pazarının ayda 100 milyona kadar tekil ziyaretçi aldığını belirtiyor, bu nedenle müşteri sıkıntısı olmadığından emin olabilirsiniz. Alışveriş yapanlar için bu tercihe bağlıdır – bazıları Amazon’dan, diğerleri Walmart’tan sipariş vermeyi tercih eder. Ve Walmart.com müşterileri, Amazon müşterileri kadar tek bir ürüne yaklaşık olarak daha fazla para harcamaya isteklidir. Ayrıca Amazon’dan alışveriş yapanların ve Walmart’tan alışveriş yapanların (hem çevrimiçi hem de mağazada) Amazon’da aynı kategoriler için alışveriş yaptığını belirtmekte fayda var: giyim, market, güzellik ve kişisel bakım ürünleri.

Amazon Seo

Amazon Müşteri Profili:

Tüketicilerin %59’u Amazon Prime üyesi. Çevrimiçi harcamaların %71’i Amazon’da. Tüketicilerin %62’si hızlı bir şeye ihtiyaç duyduklarında Amazon’dan alışveriş yapıyor. Tüketicilerin %65’i ürün aramaya Amazon’da başlıyor. Tüketiciler çoğu kategori için Amazon vs. Walmart kıyaslaması yapıyor. Amazon müşterilerinin %72’si daha hızlı kargodan etkileniyor.

Walmart Müşteri Profili:

Walmart+ tüketicilerinin %74’ünün Prime hesabı var. Tüketicilerin %35’i Walmart+ üyesi. Walmart tüketicilerinin %59’u iade edilen ürünleri Amazon’dan daha kolay buluyor. Tüketicilerin %57’si belirli bir marka için alışveriş yaparken Walmart’ta arama yapıyor. Müşterilerin %41’inin Walmart.com’dan alışveriş yapmasının en önemli nedenlerinden biri düşük fiyatlardır.

Amazon vs. Walmart: Benzerlikler

Benzerlik 1: Yerine Getirme Hizmetleri (Fulfillment Services)

Hem Amazon hem de Walmart.com ile satıcılar, siparişleri kendileri veya ilgili lojistik merkezleri aracılığıyla gönderme seçeneğine sahiptir. Amazon 2006’dan beri FBA sunarken, WFS, Walmart tarafından Amazon’un son derece popüler ve etkili sipariş karşılama hizmetleriyle rekabet etmenin bir yolu olarak Şubat 2020’de tanıtıldı. WFS, basit ve anlaşılır sipariş karşılama ücretleri alır ve satıcılara FBA ile aynı para ve zaman tasarrufu avantajlarının çoğunu sağlar. Bunlara artan site görünürlüğü, daha yüksek arama sıralamaları ve Walmart TwoDay etiketleri (Amazon Prime rozetine benzer) dahildir. Buradaki tek fark, Amazon’un satıcıların diğer ülkelerden FBA depolarına ürün göndermesine izin vermesi, Walmart’ın ise yalnızca ABD’den kendi sipariş karşılama merkezlerine ürün göndermenize izin vermesidir.

Benzerlik 2: Garantili 2 Günlük Ücretsiz Gönderim

Hem Amazon hem de Walmart.com satıcıları, yerine getirme hizmetleri aracılığıyla müşterilerine 2 günlük hızlı kargo hizmeti sunabilmektedir. 2020’den önce Walmart Marketplace satıcılarının her siparişi satıcı tarafından yerine getirme seçeneği vardı. Ancak şimdi, Walmart’ın son teknoloji tedarik zinciri lojistiği, müşterilerinizin bir Walmart+ üyeliği olmasa bile (en az 35$’lık siparişle) siparişleri iki gün içinde toplayacak, paketleyecek, gönderecek ve teslim edecek. Walmart+, Walmart’ın doğrudan Amazon Prime ile rekabet etmesi amaçlanan dağıtım abonelik hizmetidir.

Avantajlar, minimum sipariş olmaksızın ertesi gün ve iki gün içinde ücretsiz teslimat, yerel Walmart mağazanızdan ücretsiz teslimat ve daha fazlasını içerir (kendi siparişlerini yerine getiren Walmart satıcıları, Walmart TwoDay etiketlerine sahip olmayacaktır). Şu anda Walmart+ üyelerinden daha fazla Prime üyesi var. Ancak hızlı, ücretsiz gönderim seçenekleri, tıpkı Amazon’da olduğu gibi, daha fazla müşteriyi Walmart.com’a çekecektir.

Benzerlik 3: Gelişmiş Listeleme İçeriği

Amazon’da marka tescilli satıcılar, resimler, bilgi grafikleri, logolar ve benzersiz modüller içeren A+ İçerik adı verilen büyük, güzel tasarlanmış ürün açıklamaları oluşturabilir. Walmart.com’da WFS kullanan satıcılar, “Öğe Sayfası İçeriği” denilen şeyi oluşturabilir. Bu özellik, bir marka kaydı gereksinimi hariç Amazon’un A+ İçeriğine çok benzer görünüyor; Öğe Sayfası İçeriğini kullanmak için tek gereksinim WFS kullanmaktır. Bu, henüz marka tescilli olmayan Amazon satıcıları için büyük bir avantajdır.

Benzerlik 4: Listeleme Optimizasyonu

Bir Amazon satıcısıysanız veya bir e-ticaret mağazanız varsa, listelerinizi optimize etmenin ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Uygun şekilde optimize edilmiş bir listeleme, aramada keşfedilebilirliği artırmaya yardımcı olur, organik sıralamayı artırmak için tarayıcıları alışveriş yapanlara dönüştürür ve hatta kaliteli içerik sağlayarak getirileri en aza indirmeye yardımcı olur. Aynı ilke Walmart’ta satış yapmak için de geçerlidir. Anahtar kelime araştırmanız, ürün araştırmanız ve listeleme optimizasyonunuz Walmart’taki başarınız için çok önemli faktörlerdir. Bunlar farklı pazar yerleri olabilir, ancak müşterileri benzer ürünlerle ilgilenir ve bu ürünler genellikle her ikisinde de iyi performans gösterir.

Amazon’un sahip olmadığı Walmart pazarının sunduğu şey, Listeleme Kalitesi Kontrol Paneli aracıdır. Daha fazla trafik çekmek ve dönüşümleri artırmak için etkili iyileştirmeler yapabilmeniz için keşfedilebilirlik, derecelendirmeler ve satın alma sonrası kalite gibi metriklere ilişkin güçlü bilgiler sağlar. Ayrıca satıcılara kapsamlı bir ürün listeleme kılavuzu sağlarlar. Bunun da ötesinde Walmart, Satıcı Merkezi’nin kendi versiyonunda, satıcıların yeni, talep gören ürünleri keşfetmesine olanak tanıyan “Büyüme Fırsatları” adlı bir araca sahiptir.

Amazon. Becommer

Benzerlik 5: Alışveriş Yapılan Kategoriler

Amazon ve Walmart’ta (çevrimiçi ve mağazada) alışveriş yapan tüketicilerin, özellikle giyim, bakkal, güzellik ve kişisel bakım olmak üzere aynı kategoriler için alışveriş yaptığını keşfettik. Bir satıcı olarak müşterilerinizin nerede olduğunu bilmek önemlidir. Bu durumda, satış yaptığınız kategori ne olursa olsun, her iki platformda da geniş bir müşteri tabanı bulmayı bekleyebilirsiniz. Her iki pazarda da popülaritesi artan bir kategori bakkaldır. Artık hem Amazon hem de Walmart çevrimiçi market teslimat hizmetleri sunduğuna göre, müşterilerin yiyecek almak için evlerinden çıkmalarına gerek yok. Aslında tüketiciler, COVID-19 salgını başladığından beri çevrimiçi olarak %49 daha sık market ürünleri satın alıyor.

Walmart’ta satış yapmayı düşünen Amazon satıcıları kimlerdir?

Karşılaştırmalar bir yana, satıcıların Amazon veya Walmart arasında seçim yapmasına gerek yok; her iki platformda da satış yapabilirler! Aslında, mevcut Amazon satıcılarının %12’si 2021’de e-ticaret işlerini Walmart’a genişletmeyi düşünüyor. Walmart’ta satış yapmak, hem e-ticaret uzmanları hem de yeni başlayanlar için heyecan verici bir fırsatı temsil ederken, genişlemek isteyenler, yerleşik FBA girişimcileri olma eğilimindedir. Yarısından fazlasının üç veya daha fazla yıllık deneyimi var ve %87’si kendilerini Amazon satıcıları olarak “orta” veya “ileri” uzmanlık düzeyinde görüyor. Kârlılık ölçütleri başarılarını gösteriyor: %84’ü aylık 1000$ veya daha fazla satış getiriyor ve %52’si ömür boyu 100.000$’ın üzerinde satış elde ediyor. Bu satıcıların yarısından fazlası (%56), 2020’de satışlarının yıldan yıla arttığını söylüyor.

Amazon. Becommer

Walmart ile ilgilenen satıcılar, ürünleri Amazon’da Ev ve Mutfak, Oyuncaklar ve Oyunlar ve Spor ve Dış Mekanlar gibi en çok satan kategorilerde listeleme eğilimindedir ve bu iki platformun müşteri tabanındaki benzerliklerini yansıtır. Ayrıca nispeten geniş ürün yelpazesine sahip olma eğilimindedirler; %54’ü Amazon’da on veya daha fazla aktif ürün listesine sahiptir ve %23’ü 100 veya daha fazla ürün listesine sahiptir. Bu satıcılar, bir dizi iş modelinde başarı elde ediyor, ancak özel marka ve toptan satış en üst sırada yer alıyor (satıcıların sırasıyla %68 ve %39’u).

Bir Amazon satıcısının Walmart’a geçme kararını etkileyen faktörler nelerdir? Zaman ve deneyim bir rol oynayabilir. Amazon’daki başarılarına katkıda bulunanlar hakkında soru sorulduğunda, bu satıcılar aşağıdakileri bildirir: İşe kendimi adamak için zamanım var (%56). Ürünüm/markam/sektörüm hakkında tutkuluyum (%47). Ürünümü yeniledim/farklılaştırdım/rakip tekliflerinde iyileştirmeler yaptım (%41). %47’sinin Amazon başarısını, işlerini yürütmek için ihtiyaç duydukları araçlara sahip olmalarına bağladığını ve %62’sinin Jungle Scout kullandığını belirtmeliyiz.

Amazon mu Walmart mı? Ya da her ikisi de?

Açıkça her iki satış platformunun da bazı artıları ve eksileri olsa da gerçek şu ki her ikisi de binlerce müşteriye ulaşmak için inanılmaz fırsatlar sunuyor. Amazon, Walmart’tan biraz daha yeni başlayanlar için uygundur, ancak kayıtlı bir ABD işletmeniz olduğunda, Walmart.com’da satış yapmamanız için hiçbir neden yoktur. Söylediği gibi, tüm yumurtalarınızı bir sepete koymayın! Şu da var ki:
Amazon hala e-ticaret pazarına hakim ve önümüzdeki birkaç yıl için de öyle olacak gibi görünüyor, ancak Walmart artık devasa tuğla ve harç imparatorluğuyla sınırlı değil ve ciddi bir şekilde yetişmeye çalışıyor – belki de alıcıları ve satıcıları gerçek kazananlar yapıyor.

Faq

Sıkça Sorulan Sorular

Hangisi daha büyük Walmart veya Amazon?

Basit bir gelir konumundan, Walmart daha büyük kalır. Walmart, Amazon için 386 milyar dolara karşılık 2020’de 559 milyar dolar gelir bildirdi.

Kim daha hızlı büyüyor Amazon veya Walmart?

Hazırlanan yeni bir rapora göre, Amazon AMZN +%0,2’nin dünya çapında 468 milyar dolardan fazla e-ticaret geliri ile 2021’i bitirmesi ve Walmart WMT +%0,1’inin 75 milyar dolara sahip olması bekleniyor. Ancak Walmart, e-ticarette Amazon’dan çok daha hızlı büyüyor, beş kattan daha hızlı.

Walmart bir sonraki Amazon olacak mı?

JPMorgan, Amazon’un 2022’de en büyük ABD perakendecisi olarak Walmart’ı geçeceğini tahmin ediyor. JPMorgan analistleri Cuma günü yayınlanan bir notta, Amazon’un 2022 yılına kadar en büyük ABD perakendecisi olarak Walmart’ı geçme yolunda olduğunu yazdı. Analistler, Amazon’un ABD perakende işinin “ölçek olarak en hızlı büyüyen” olduğunu yazdı.



Powered by WordPress